Szombatra még eggyel emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Háromszéken, a legújabb igazolt megbetegedést Sepsiszentgyörgyön jegyezték, tájékoztatott Antal Árpád polgármester, aki szerint a városban már 3 fertőzött van, emellett 17 személy tartózkodik intézményes karanténban és 175 személy van lakhely elkülönítésben.

Mint arról beszámoltunk korábban 4 Kovászna városi személy esetében igazolták a koronavírus fertőzést. Emellett mostanra meghaladta az ezret a Háromszéken lakhelyi elkülönítésben lévők száma, szombaton szám szerint 1210 személy van otthoni zárlat alatt. Az elmúlt napokban nagy számban érkeztek Háromszékre koronavírus által érintett térségekből, ezért naponta több százzal emelkedett a házi elkülönítésbe kerülők száma.

Sajnos még eggyel emelkedett a bizonyított esetek száma. Újabb ok arra, hogy minél inkább kerüljük a közvetlen kapcsolatot más emberekkel, otthonunkat csak a legsürgősebb esetekben hagyjuk el. Vigyázzanak magukra és hozzátartozóikra!”, hívja fel a figyelmet Antal Árpád. Sepsiszentgyörgyön péntektől az önkormányzat kezdeményezésére a helyi rendőrség egy autója járja az utcákat és kihangosítón magyar és román nyelvű üzenetben, otthonmaradásra szólítja fel a lakókat.

Figyelem! Az Önök egészsége érdekében és azért hogy megfékezzük a koronavírus terjedését a hatóságok kérik, hogy kizárólag sürgős esetekben hagyják el otthonaikat! Az idős emberek vannak leginkább veszélyben! Kérjük, maradjanak otthon! Mossanak gyakran kezet és kerüljék a másokkal való érintkezést!”, szólítják fel hangos bemondón a Sepsiszentgyörgyieket.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat több megelőző intézkedést is bevezetett, a köztisztasági vállalat rendszeresen mossa az utakat és járdákat, fertőtlenítik a köztéri bútorokat, játszótereket, buszmegállókat és a közszállítási vállalat is fertőtleníti az autóbuszokat. A hatóságok erre kérik az üzleteket és taxisokat is. Emellett a sepsiszentgyörgyi tömbházak bejárataihoz magyar és román nyelvű plakátokon fogalmazzák meg, a javaslatokat, hogyan óvhatják magukat a koronavírus fertőzés ellen.