Az elmúlt huszonnégy órában nem diagnosztizáltak koronavírussal fertőzöttet Kovászna megyében, derült ki a prefektúra pénteki tájékoztatásából. Továbbra is hat bizonyított eset van Háromszéken, négyen Kovászna városából, ők a kolozsvári járványkórházban vannak, a csütörtökön diagnosztizált sepsiszentgyörgyi házaspárról nem közölnek további információkat.

Az országos hatóságok döntése értelmében többé nem közölnek megyei adatokat a fertőzöttekről csak a karanténban és házi elkülönítésben lévők számát tudhatjuk meg megyei lebontásban.

Intézményes karanténban 21 személyt tartanak megfigyelés alatt. Esetükben húsz, az első koronavírus-tesztre küldött minta negatívnak bizonyult, egy eredményre még várnak.

Háromszéken a péntek délutáni adatok szerint 1152 személy tartózkodik lakhelyi elkülönítésben, huszonnégy óra alatt 225-el növekedett a számuk. Péntekig Kovászna megyéből 36 koronavírus-tesztet végeztek el, ebből 30 bizonyult negatívnak, és hat esetben igazolták vissza a vírus jelenlétét.

Csütörtök óta újabb 13 személy került ki a lakhelyi elkülönítésből, mert letelt az inkubációs időszak, és az általános egészségi állapotuk jó. Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester tájékoztatása szerint, a városban két bizonyított eset van, 17-en vannak intézményes karanténban, és 147-en lakhelyi elkülönítésben.

„Nagyon nagyon fontos, hogy aki csak teheti, maradjon otthon! Hívjuk fel szüleinket, nagyszüleinket, idősebb ismerőseinket! Figyelmeztessük őket, hogy ne hagyják el otthonukat! Rájuk nézve a legveszélyesebb a járvány!”- tette közzé oldalán a polgármester.