A közösség hangja

                             Sláger Rádió – A magyar közösség hangja!

A Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával 2017 január 1 és 2018 február 28-a között megvalósult “Sláger Rádió: A magyar közösség hangja!” című programunk célja volt, hogy a sepsiszentgyörgyi Sláger Rádiót működtető MediaWork kft, családi vállalkozás műszaki és IT berendezéseinek teljes felújításával és modernizálásával biztosítani tudjuk a 21. század ágazati követelményeinek megfelelő, korszerű, minőségi rádiós és internetes tartalmat és növeljük versenyképességünket.

Az eddigi tartalomgyártási módszereinket és eszközeinket, online-alapú technológiával váltottuk fel, ez gyorsabb információ továbbítást jelent, és az így nyert időt az ügyfelekre, partnerekre való nagyobb odafigyelésére, új ügyfelek kiszolgálására, továbbá az eddiginél hangsúlyosabb online jelenlétre tudjuk fordítani.

A projekt keretében sikerült felújítani és modernizálni a Mediawork cég műszaki és IT berendezéseit, így beszereztünk 2 laptopot a terepen dolgozó kollégák számára, a rádióstúdiót és szerkesztőséget 5 új asztali számítógéppel szereltük fel, illetve megvásároltuk az ezekhez szükséges 7 db Microsoft Windows 10-es szoftver licencet. Emellett megvásároltunk 5 szünetmentes áramforrást az asztali számítógépek-, és 1 nagy teljesítményű szünetmentes áramforrást az új, korszerű rádióadó és hangprocesszor megfelelő működéséhez. A modern eszközpark beszerzése jelentős minőségi javulást hozott a Sláger Rádió hangzásában, de általa bővült az adáskörzetünk is, azaz több hallgatót érünk el az eddiginél lényegesen jobb minőségben.

Mindezen eszközök révén ma már a Sláger Rádió lett a térség legstabilabb, legmegbízhatóbb és legkorszerűbb eszközparkjával rendelkező rádióadója. Mindennek jótékony hatásai már elkezdtek érződni, ugyanis növeltük hallgatóink számát, az intenzívebbé vált online jelenlétünk révén jelentősen növeltük olvasóink számát is, illetve gazdasági partnereink is fogékonyabbá váltak a Sláger Rádió által kínált reklámfelületek iránt, így a fejlesztési program hozzájárult a családi vállalkozásunk gazdasági megerősödéséhez és stabilizálásához.

A támogatási program továbbá hozzájárult ahhoz a célkitűzésünkhöz, hogy a MediaWork kft a Sláger Rádió és a www.slagerradio.ro portálon közölt tartalommal továbbra is erősítse a nemzeti és regionális identitást és kultúrát a Kovászna megyei magyar közösségben, illetve hozzájáruljon a térség arculatának megerősítéséhez, a helyi, magyar anyanyelvű közösség kezdeményezéseinek pozitív közvetítésével elősegítse a kulturális értékek és nemzeti identitás megőrzését és a háromszéki vállalkozói társadalom tevékenységének népszerűsítését.

A Mediawork kft. családi vállalkozás által működtetett-, Sepsiszentgyörgyön és 30 kilométeres körzetében (egész Kovászna megye és Brassó megye egy része, kivéve Erdővidék térségét) 105,9 megahertzen sugárzó Sláger Rádió átfogó és hiteles képet nyújt a térség, az ország, Magyarország és nagyvilág legfontosabb eseményeiről. A magyar anyanyelvű lakosság, a művelődési intézmények és vállalkozók számára fontos támaszt jelentenek híradóink, illetve tematikus műsoraink, amelyek közül néhány egyedülálló és hiánypótló a háromszéki médiában.

Jelenleg a Sláger Rádió napi 36 híradóval jelentkezik, 6 és 24 óra között, félóránként. Emellett zenei adások, lapszemle, eseménynaptár, népszokás, horoszkóp, oktatási, tudományos műsorok, kulturális és szórakoztató események programajánlója, közérdekű információk és gasztronómiai rovatok is megjelennek a műsorrácsban. Ez hozzávetőleg napi 150-200 percnyi szerkesztett tartalmat jelent. A MediaWork kft kiemelkedő társadalmi ügynek tekinti a székely/magyar hagyományok, identitás és kultúra megőrzését, amelynek bemutatásával növeljük a célcsoport, a háromszéki emberek önbizalmát, és megmutatjuk, hogy Székelyföld él és élni képes.

A “Sláger Rádió – A magyar közösség hangja!” című – CSV-KP-1-2017/2-000047 – fejlesztési programot a BGA/6932/2017-es szerződés alapján valósítottuk meg.

Mindezt hálásan köszönjük támogatónknak, a Magyar Kormánynak, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának és a Bethlen Gábor Alapnak!