A sepsiszentgyörgyi nőgyógyász közleményben magyarázza el, hogy betegsége miért nem hozható összefüggésbe az ausztriai síkirándulással. András Pál a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben úgy fogalmaz: az elmúlt két hétben számos valótlan állítás látott napvilágot személyével kapcsolatban.

Az orvost április 2-án pozitív koronavírus-teszttel engedték haza a kórházból, lakhelyi elkülönítésben kell maradnia, amíg nincs negatív teszteredménye.

Rámutat, február 29. és március 5. között a felső-ausztriai Schladmingban vett részt síkiránduláson, a szállodában ahol laktak az osztrák járványtani táblázat tanúsága szerint abban az időszakban nem tartózkodott koronavírus-fertőzött. A vele együtt síző családtagjai nem fertőződtek meg, mint ahogy a bejárónőjük sem.

Hazatérése után 16 közeli ismerőssel került kapcsolatba, egyiküknek sem voltak tünetei. A magánklinikán, ahol rendelt, az alkalmazottak és a megvizsgált 148 páciens is tünetmentes. András Pál hozzáteszi: tünetei március 21-én jelentkeztek, 18 nappal azután, hogy elhagyta Ausztriát.

Arra is kitér, hogy az első fertőzött orvoskollégájánál már napokkal korábban jelentkeztek a tünetek mint nála. A járványtani kivizsgálás arra a következtetésre jutott, hogy a fertőzésnek nincs köze az ausztriai síeléshez, írja közleményében András Pál, sepsiszentgyörgyi nőgyógyász.