Koronavírus fertőzés gyanú miatt vasárnap karantén alá került a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház szülészet-nőgyógyászat és újszülött osztálya, illetve a szülőszoba, tájékoztat a prefektúra. Hozzáteszik, a jelenleg bent fekvő páciensek továbbra is a karantén alá helyezett osztályokon maradnak orvosi felügyelet alatt.

A sepsiszentgyörgyi kórház vasárnapi közleménye szerint az intézkedésre azért van szükség mert a szülészet-nőgyógyászat osztály egyik alkalmazottjáról beigazolódott, hogy COVID-19 vírussal fertőzött.  Az érintett osztályokon 22 páciens és 17 gyerek valamint 21 alkalmazott bent marad orvosi felügyelet alatt, közölte András Nagy Róbert menedzser.

A közegészségügyi igazgatóság szakemberei labormintákat vettek minden érintettől, várják az eredményeket. Akinek a tesztje negatív lesz 14 napra otthoni karanténba kerül, ha valaki megfertőződött az kórházi kezelésben részesül, tájékoztatta a Sláger Rádiót a kórházigazgató. Hozzáteszik: jelenleg sem a bent fekvő páciensek sem az egészségügyi személyzet nem mutat arra utaló jeleket, hogy koronavírussal lennének fertőzöttek. A háromszéki Közegészségügyi Hatóság szakemberei ugyanakkor labormintákat vett az egészségügyi személyzettől és páciensektől, várják azok eredményeit.

Frissítés 1: Jó hír, hogy az összes COVID19-teszt NEGATÍV a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház szülészet-nőgyógyászat, neonatológia, szülőszoba osztályain karanténba helyezett egészségügyi személyzetnél!

Értesülések szerint vasárnap egy nőgyógyász orvosról derült ki, hogy koronavírussal fertőzött. 

Az esetről András Nagy Róbert kórházigazgató tájékoztatta a Sláger Rádiót, ezt az interjút hallják…!

A Kovászna megyei prefektúra vasárnap elrendelte, hogy minden új nőgyógyászati és szülészeti esetet a kézdivásárhelyi városi kórházba irányítanak át, ugyanakkor elindítanak egy átfogó, 48 órán át tartó epidemiológiai kivizsgálást a sepsiszentgyörgyi kórházban és ezzel párhuzamosan elrendelték a megyei kórház azonnali fertőtlenítését.

A Kovászna megyei prefektúra felhívja mindazok figyelmét, akik az elmúlt napokban kapcsolatba kerültek a sepsiszentgyörgyi kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának bármelyik alkalmazottjával azonnal vonuljanak önkéntes lakhelyi elszigetelődésbe a következő 14 napra és értesítsék erről a hatóságokat a következő telefonszámok valamelyikén: háromszéki Készenléti Felügyelőség (ISU Covasna) 0755-740 427 vagy a háromszéki Közegészségügyi Igazgatóság (DSP Covasna) 0757-354 074 vagy 0749-038 675 vagy 0751-297 992 vagy 0751-041 426.

Kovászna megyében vasárnap 34 személy volt intézményes karanténban és további 1367 személy kötelező lakhelyi elkülönítésben. A belügyminisztérium szombati rendelete értelmében a prefektúrák többé nem közölnek helyi/megyei adatokat a koronavírussal fertőzöttek számáról. Ezt ezentúl kizárólag az országos Stratégiai Kommunikációs Csoport teheti meg és csak országra vonatkozóan.