A kézdivásárhelyi kórház egészségügyi személyzetének tesztelése során újabb négy alkalmazottról derült ki, hogy koronavírussal fertőzött, így hatra emelkedett betegek száma, számolt be Iulian Todor. A Kovászna megyei prefektus szerint miután tegnap két sebész orvosról kiderült, hogy megfertőződött a Covid 19 vírussal, elkezdték a kézdivásárhelyi városi kórház egészségügyi személyzetének és a bennfekvő páciensek tesztelését. Közel 80 személyt teszteltek és ennek nyomán még egy orvosról és három egészségügyi asszisztensről derült ki, hogy megfertőződtek, a többi teszt eredménye negatív lett.

sürgősség
Sepsiszentgyörgyi kórház. Irány a sürgősség | Fotó: Kovács Zsolt

Mint arról beszámoltunk, szerdán a kézdivásárhelyi kórház két sebész orvosáról derült ki, hogy koronavírussal fertőzöttek. Emiatt bezárták a kórház sebészeti osztályát. Ezzel párhuzamosan a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórházban a közegészségügyi igazgatóság engedélyével mától újraindították a sebészeti és ortopédiai sürgősségi ellátást, tájékoztatta lapunkat András Nagy Róbert. A sepsiszentgyörgyi kórház menedzsere szerint ehhez ideiglenes betegutat alakítottak ki, hogy a sürgősségi műtétekre érkező betegek ne találkozhassanak koronavírus fertőzöttekkel vagy fertőzés gyanús esetekkel.

A sepsiszentgyörgyi sebészeti és ortopédiai sürgősségi műtétek újraindítására azért volt szükség, hogy a háromszéki betegeket ne kelljen más megyék kórházaiban ellátni. A járvány ideje alatt az elmúlt hónapokban a sebészeti műtéteket Kézdivásárhelyen végezték, mivel a sepsiszentgyörgyi kórház kizárólag koronavírus betegekkel foglalkozhatott.