Koronavírussal fertőződött a kézdivásárhelyi kórház két orvosa. Iulian Todor háromszéki prefektus szerint a Covid-19 vírussal fertőzött orvosok egyike székelyudvarhelyi a másik pedig brassói ám mindketten a kézdivásárhelyi kórházban teljesítettek szolgálatot. Miután pozitív lesz a koronavírus tesztjük a Kovászna megyei hatóságok elindították a járványtani vizsgálatot, hogy beazonosítsák mindazokat akikkel a két fertőzött orvos kapcsolatba került. A fertőzött orvosok egyikét a sepsiszentgyörgyi kórházba utalták a másikat pedig a brassói kórházban kezelik.

Iulian Constantin Todor
Iulian Constantin Todor háromszéki prefektus | Fotó: Kovács Zsolt

Aggasztó, hogy a koronavírus fertőzés megjelent a kézdivásárhelyi kórházban is, mivel a járvány idején az eddigieknél nagyobb feladat hárult erre az intézményre, mivel a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórházban kizárólag koronavírus fertőzött vagy fertőzés gyanús eseteket kezelnek, a kézdivásárhelyi városi kórház vette át a többi beteg ellátását.

A Kovászna megyei prefektúra kedd délutáni tájékoztatása szerint egyébként a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórházban jelenleg összesen 2 koronavírus fertőzöttet kezelnek és további 4 fertőzött pácienst utaltak be Brassóból valamilyen sebészeti beavatkozásra. Háromszéken a pandémia kitörése óta összesen 207 gyógyult beteget jegyeztek és eddig 5997 koronavírus tesztet végeztek el.