A sepsiszentgyörgyi kórházban fekvő két betegről derült ki csütörtökön, hogy koronavírussal fertőzött, emellett 7 kórházi alkalmazott is elkapta a fertőzést. Az egyik csütörtökön azonosított fertőzött beteg az intenzív osztályon feküdt. Emiatt azonnali hatállyal, karanténba helyezték és lezárták az életmentő feladatokat ellátó intenzív terápiát és tesztelik az ott ügyeletet teljesítő 13 fős személyzetet. Az osztályon dolgozó összesen 46 fős személyzet minden tagja lakhelyi elkülönítésbe kényszerül, számolt be András Nagy Róbert.

A sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház menedzsere szerint egy másik bennfekvő betegről is kiderült, hogy koronavírussal fertőzött. Őt korábban a tüdőgyógyászaton kezelték mivel letagadta, hogy külföldről érkezett. Miután koronavírus tüneteket mutatott, áthelyezték a fertőző osztályra, tesztelték és kiderült, hogy fertőzött. András Nagy Róbert szerint mindkét esetben járványtani kivizsgálás indult, hogy azonosítsák, hogy a fertőzöttek kivel kerültek kapcsolatba az elmúlt napokban. Miattuk házi elkülönítésbe kényszerült minden kórházi dolgozó is, akivel kapcsolatba kerültek.

Mint ismert vasárnap óta kiderült, hogy a sepsiszentgyörgyi szülészet-nőgyógyászat és újszülött osztályon dolgozó egészségügyi személyzet 7 tagja – többnyire orvos is koronavírusos. Az érintett osztályokat is karanténba kellett helyezni, vagyis a fertőtlenítésig nem fogadhatnak betegeket. Eddig a sepsiszentgyörgyi kórház 106 alkalmazottját tesztelték és 7 egészségügyi alkalmazottról derült ki, hogy fertőzöttek. A szülészeten és újszülött osztályon fekvő 29 betegből csütörtök délutánig senkinek nem volt pozitív teszteredménye. A fertőzés által érintett, ezért lezárt osztályok miatt a sürgős eseteket Kézdivásárhelyre vagy Brassóba irányítják át, összegzett a kórházigazgató.