Háromszéken nem azonosítottak újabb koronavírus megbetegedést ám rohamosan nő a házi elkülönítésben lévők száma. A Kovászna megyei prefektúra jelentése szerint szerdán már 783 személy volt lakhelyi elkülönítésben, ami 239 személlyel több mint egy nappal korábban volt. Emellett 20 személy van intézményes karanténban, ez eggyel több mint kedden volt. Iulian Constantin Todor kormánybiztos szerda délutáni közleménye szerint 19 személy laboreredményei érkeztek meg és mindannyiukról bebizonyosodott, hogy nem fertőzöttek.

Háromszéken múlt hét óta stagnál a koronavírus fertőzöttek száma. Mint arról beszámoltunk eddig 4 Kovászna városi személy esetében igazolódott be, hogy COVID-19 vírussal fertőzöttek. Egy fürdővárosi házaspár Olaszországi sízés során fertőződött meg és hazatérésük után derült ki róluk, hogy betegek. Mivel nem vonultak azonnal házi elkülönítésbe, továbbadták a vírust még két ismerősüknek.

Rendőrségi ellenőrzés koronavírus idején
Rendőrségi ellenőrzés koronavírus idején | Fotó: Kovács Zsolt

A négy háromszéki fertőzöttet a kolozsvári járványkórházban kezelik. Az egészségügyi hatóságok a Kovászna városi házaspár mindkét tagját, fejenként 20.000 lejre büntették meg a házi elkülönítés szabályának be nem tartása miatt.

Aggasztó lehet, hogy rohamosan nő a házi elkülönítésbe kerülők száma, ami azzal magyarázható, hogy sokan érkeznek Háromszékre koronavírus fertőzés által érintett térségekből.