Sepsiszentgyörgyön újabb szigorító intézkedéseket vezettek be a koronavírus terjedése miatt. Az újabb rendelkezések az ügyfélfogadásra vonatkoznak, tájékoztatott a sepsiszentgyörgyi önkormányzat.

Arra kérték a sepsiszentgyörgyi lakószövetségeket, hogy a közköltséget csak előzetes telefonos időpont-egyeztetés után lehessen fizetni. A torlódások elkerülése végett javasolják a munkaprogram meghosszabbítását.

koronavírus
Koronavírus | Illusztráció: Tle Local Italy

Az esküvőkön csak a szűk körű rokonság – szülők, testvérek, gyerekek- valamint a tanuk vehetnek részt. Javasolják, hogy a ceremóniát szervezzék kinti térben, ez esetben a polgármesteri hivatal eltörli az illetéket. A fogadóórák telefonon zajlanak, a lakók bejelenthetik a sürgős problémáikat, majd mindenkit visszahívnak a válasszal.

A sepsiszentgyörgyi városháza ügyfélfogadó irodájába mindig csak annyi ügyfél léphet be egyszerre, ahány munkatárs éppen dolgozik, és fogadni tudja. A többiek kinn kell várakozzanak.

A kormány ugyanakkor március 31-ről június 30-ra halasztotta a kedvezményes adóbefizetési határidőt, ezért a közpénzügyi igazgatóságnál is javasolják a torlódás elkerülését, nem kell sietni az ingatlan és járműadó befizetésével.

A sepsiszentgyörgyi Személyi Nyilvántartó Osztály Anyakönyvi Részlegén az átíratásokat kizárólag a sürgős esetekre korlátozzák, vagyis azokat végzik el, melyek határideje március 31-ig lejár.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat minden tömbház bejáratához magyar és román nyelvű tájékoztatót helyezett ki, amelyben javaslatokat fogalmaznak meg arra vonatkozóan, hogy mit kell tenni annak érdekében, hogy elkerüljék a koronavírus fertőzést.