Kedvezményes belépési díjra feljogosító kedvezménykártya kibocsátásáról döntött a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. A Sepsi Card birtokában a sepsiszentgyörgyi lakosok, illetve a sepsiszentgyörgyi tanintézményekben járó diákok kedvezményes áron vásárolhatnak belépőket a sport és szabadidős létesítményekbe, így a városi strandra, az uszodába, a Sugás Spa-ba és a sóbarlangba, a központi jégpályára és a sugásfürdői sípályákra is.

A kedvezménykártya azáltal is felértékelődik, hogy az önkormányzat differenciált díjszabást vezetett be a napokban megnyíló városi strandra, ahová a sepsiszentgyörgyi felnőtt lakosoknak a belépőjegy 24 lejbe kerül, szemben a más településekről érkező látogatókkal, akiknek 48 lejt kell fizetniük egy teljes árú jegyért. A helybéli kiskorúaknak, a 60 évnél idősebbeknek és a fogyatékkal élőknek 10 lejbe, más településről érkezőknek pedig 20 lejbe kerül a napijegy.

A Sepsi Card bevezetését azzal indokolta az önkormányzat, hogy ezzel kíván hozzájárulni a lakók életminőségének javításához, illetve a széles körű kikapcsolódási és sportolási lehetőségek megteremtéséhez. Leszögezik ugyanakkor, hogy a sepsiszentgyörgyi lakosok ez év végéig a személyi igazolványuk vagy érvényes diákigazolványuk felmutatásával is részesülhetnek a kedvezményekben. Jövő évtől ezek a kedvezmények csakis a Sepsi Card kártyával rendelkező lakosoknak lesznek elérhetőek.

sepsiszentgyörgyi strand
Archív fotó abból az időből amikor még nem volt létszámkorlátozás a strandon | Fotó: Kovács Zsolt

Akik igényelni szeretnék a Sepsi Card kedvezménykártyát, ideiglenes vagy állandó lakcímmel kell rendelkezzenek, az igénylőlapot, amely tartalmaz egy saját felelősségű nyilatkozatot is, miszerint nincs tartozásuk a helyi költségvetés felé (ITT letölthető) a secretariat@rekreativ.club címre szükséges elküldeniük. Mellékelniük kell a személyi igazolványuk vagy az érvényes diákigazolványuk másolatát és a kérelmező fényképét. A Sepsi Card-ot más településekről származó, de Sepsiszentgyörgyön tanuló diákok is igénybe vehetik!

A papíralapú kéréseket személyesen, a Sepsi Rekreativ irodájában a Sepsi Arénában vagy Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató irodájában lehet igényelni és letenni, ez esetben a szükséges iratokhoz nyomtatott fényképet is mellékelni kell.

A kedvezményeket halmozni is lehet, hiszen a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által korábban bevezetett nagycsaládos kártyák tulajdonosai további 75 százalékos kedvezményt kaphatnak a helyi lakosoknak kialakított teljes értékű jegy árából. Sepsiszentgyörgyön már több mint 900 nagycsaládos kártyát állítottak ki, amely által az érintetteknek ingyenes parkolóhelyeket, a szabadidős létesítményekbe és kulturális intézményekbe pedig különböző kedvezményeket biztosítanak. A nagycsaládos kártya igényléséhez részletes információkat IDE kattintva találnak.