Több mint 1000 háromszéki tanuló honismereti kirándulását finanszírozza a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA). Évek óta töretlen érdeklődés mutatkozik a „Nem térkép e táj!” című honismereti pályázat iránt, ezért a sepsiszentgyörgyi székhelyű alapítvány idén is meghirdette a háromszéki osztályközösségeket célzó pályázatát.

Összesen 20 ezer lejes keretre pályázhatnak a háromszéki osztályközösségek annak érdekében, hogy bejárják és megismerjék szülőföldjüket. A Háromszéki Közösségi Alapítvány által közzétett felhívás értelmében osztályközösségenként legkevesebb 500, legtöbb 1000 lejes támogatás igényelhető az útiköltségek fedezésére, ehhez jól megtervezett, kulturális, földrajzi, történelmi és gazdasági látványosságokat tartalmazó kirándulásokat kell szervezniük.

Honismereti kirándulás | Fotó: HKA Facebook oldala
Honismereti kirándulás | Fotók: HKA Facebook oldala

A Háromszéki Közösségi Alapítvány felhívja a figyelmet, hogy előnyben részesülnek azok a pályázatok, amelyek tartalmazzák valamely helyi vállalkozás, hagyományos mesterséget folytató műhelyek, mezőgazdasági vállalkozók, ipari egységek vagy szolgáltató cégek meglátogatását is.

A háromszéki osztályközösségek nevében egy kísérő pedagógusnak kell benyújtania a pályázatot legkésőbb április 21-ig majd a honismereti kirándulásokat április és június közti periódusban kell lebonyolítani. A részvételhez szükséges formanyomtatványt a www.hka.ro honlapról tölthetik le az érdeklődők. A pályázati kérelemhez csatolni kell a szakmai vezető magyar nyelvű önéletrajzát is.