A kánikulai időjárás beálltával indul a sepsiszentgyörgyi strandszezon. Július 1-én, csütörtökön megnyitják a néhány éve élményfürdővé alakított városi strandot, de a járványügyi helyzetre való tekintettel 70 százalékos kapacitással működhet a létesítmény, vagyis egy időben legtöbb 1 400 személy léphet be a strand területére. A városi strand naponta 9 és 20 óra között tart nyitva szünet nélkül.

Idén újdonság, hogy az önkormányzat differenciált díjszabást állapított meg a helyiek és más településekről érkezők számára. Ez szerint a sepsiszentgyörgyi felnőtt lakosoknak idén a belépőjegy 24 lejbe kerül, szemben a más településekről érkező látogatókkal, akiknek 48 lejt kell fejenként fizetniük egy teljes árú jegyért. A kedvezményes jegy a helybéli kiskorú, a 60 évnél idősebb és a fogyatékkal élő személyeknek 10 lejbe, más településről érkezőknek pedig 20 lejbe kerül.

Az idei strandszezonra 90 napos bérlet is váltható, ami 151 lejbe kerül a sepsiszentgyörgyieknek és 302 lejbe kerül más településről érkezőknek, valamint 101 lejbe kerül a kedvezményes bérlet a kiskorúaknak, a 60 évnél idősebbeknek és a fogyatékkal élőknek, 202 lej pedig a nem helybéli lakosoknak. A bérletek a városi uszodában és a Sugás SPA-ban is felhasználhatók.

A sepsiszentgyörgyi lakosok a személyazonossági igazolványuk vagy a napokban bevezetett Sepsi Card kedvezménykártya felmutatásával vásárolhatják meg a kedvezményes árú strandbelépőt, a diákok – beleértve a sepsiszentgyörgyi tanintézetekbe járó, de más településeken lakó tanulókat is – a diákigazolványuk felmutatásával válthatják ki a kedvezményes árú belépőt. A kedvezményeket halmozni is lehet, hiszen a mintegy 900 nagycsaládos kártyával rendelkező személy továbbra is 75 százalékos kedvezményben részesül a helyi lakosoknak kialakított teljes értékű jegy árából.

Sepsiszentgyörgyi strand
Archív fotók abból az időből amikor még nem volt létszámkorlátozás | Fotók: Kovács Zsolt

Az önkormányzat sport és szabadidős létesítményeit működtető Sepsi Rekreatív cég közlése szerint a városi strandra való belépés idén is az oldalsó kapun lesz lehetséges. Mivel a strand épületében működik a város egyik oltóközpontja, ezért az öltözőfülkéket és az értékek megőrzésére szolgáló szekrényeket nem lehet használni. A látogatók a kültéren létrehozott öltözőfülkéket használhatják majd. A belépőjegyek online is megvásárolhatók már most a Sepsi Rekreatív honlapján, IDE kattintva. Az interneten előzetesen megvásárolt jegyek azért is előnyösek mert mentesítik a strandolót a kapunál való sorban állás alól és a létszámkorlátozás miatt biztosítva van a belépése.

Amióta a sepsiszentgyörgyi strandot néhány éve élményfürdővé alakították – az úszómedence mellé kisebb medencéket, zubogókat, csúszdákat építettek – rendkívül népszerű lett a létesítmény nem csak Háromszékről hanem a szomszédos Hargita és Brassó megyékből is rendszeresen érkeztek strandolók.