A Kovászna megyei tanfelügyelőség jövő héttől visszatér a megszokott tevékenységéhez miután négy alkalmazottjának koronavírus fertőzöttsége miatt fel kellett függesztenie az ügyfélfogadást. Kiss Imre háromszéki főtanfelügyelő szerint ezen a héten „hibrid rendszerben” dolgoztak vagyis a főtanfelügyelő és az adminisztratív személyzet bejárt a munkahelyére míg a koronavírus fertőzöttek és velük kapcsolatba került és karanténozott nyolc tanfelügyelő otthonról dolgoztak.

Háromszéki tanfelügyelőség
Háromszéki tanfelügyelőség

Kiss Imre szerint jövő héttől újra visszaáll a rend és a tanfelügyelők ismét bejárnak munkahelyükre ám a továbbiakban elővigyázatossági megfontolásból nem fogják meglátogatni az iskolákat hanem online ellenőrzéseket végeznek. Ez azt jelenti, hogy a háromszéki tanfelügyelők interneten bekapcsolódnak a tanórákba és úgy követik, hogy miként valósul meg az oktatás, illetve útmutatással, tanácsokkal segítik a pedagógusokat.

Mint arról beszámoltunk a háromszéki tanfelügyelőségen szeptember 29-én azonosították az első koronavírus fertőzött alkalmazottat később másik három munkatárukról is kiderült, hogy fertőzöttek. További nyolc tanfelügyelő pedig karanténba került mivel fertőzöttekkel kerültek kapcsolatba.