Háromszéken már nem csak tanintézményekben hanem a tanfelügyelőségen is kénytelenek voltak felfüggeszteni hagyományos tevékenységet. Az elmúlt napokban az intézmény négy munkatársa fertőződött meg koronavírussal, így a velük munkakapcsolatban lévő nyolc tanfelügyelő is karanténba kényszerült.

A háromszéki tanfelügyelőség munkatársai körében szeptember 29-én igazolták az első koronavírus fertőzöttet ám az azt követő napokban további három alkalmazottról derült ki, hogy megfertőződtek. A tanfelügyelőség teljes épületét fertőtlenítették, jelenleg az épületben csak az adminisztratív és a kisegítő személyzet dolgozik, a tanfelügyelők két hétig távmunkában tevékenykednek.

Kiss Imre főtanfelügyelő
Kiss Imre főtanfelügyelő

A Kovászna megyei tanfelügyelőség pénteki tájékoztatása szerint a következő két hétre felfüggesztették a közvetlen ügyfélfogadást és a következő időszakban elektronikus formában, az office@isj.educv.ro címre lehet eljuttatni a tanfelügyelőségre a különböző dokumentumokat és kérvényeket vagy pedig a tanfelügyelőség portáján egy arra kijelölt helyen lehet hagyni azokat. Az épületbe belépni kizárólag rendkívüli esetben lehet, előzetes időpont egyeztetést követően.