A Kovászna megyei tanfelügyelőség tájékoztatása szerint szerdán 5 sepsiszentgyörgyi, illyefalvi és torjai iskolát és óvodát zártak be részlegesen, miután több diákról és pedagógusról beigazolódott, hogy koronavírussal fertőzöttek. Az intézkedés szükségességéről a megyei Közegészségügyi Igazgatóság tájékoztatta a tanfelügyelőséget azután, hogy néhány diáknak és pedagógusnak pozitív lett a PCR teszt eredménye.

A tanfelügyelőség tájékoztatása szerint a következő 14 napban felfüggesztik a hagyományos oktatást a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Főgimnázium IX. A osztályában ahol egy gyerek fertőződött meg. Az illyefalvi „Lukács László” általános iskola öt-nyolc osztályos tagozatának tanulói is távoktatásban folytatják a következő két hétben mivel két diák esetében mutatták ki a koronavírus fertőzöttséget. A sepsiszentgyörgyi Gulliver napköziotthon két csoportjában függesztették fel az oktatást mert egy óvodai dadáról derült ki, hogy fertőzött. Torján két iskolában az I., II., és az V. és VIII. osztály tanulói kénytelenek két hétig online folytatni a tanulást, mivel egy pedagógus megfertőződött koronavírussal.

Osztályterem
Hamar kiürültek a padok egy sepsiszentgyörgyi iskolában | Fotó: Kovács Zsolt

Mint arról beszámoltunk a tanévet 220 háromszéki iskola a zöld forgatókönyv szerint azaz hagyományos módon indította és 83 tanintézmény kezdett a sárga forgatókönyv szerint vagyis hibrid rendszerben, amikor a diákok fele bejár iskolába a másik fele online követi a tanórákat. Pár nappal a tanévkezdést követően viszont több iskola is „bevörösödött”, először a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceumot, majd a Puskás Tivadar Szaklíceumot és az oltszemi kisegítő iskolát zárták be két hétre koronavírus fertőzés miatt. A dálnoki iskola év óvoda diákjai se tudnak hagyományos módon tanulni, mivel a településen megugrott a fertőzöttek száma és az egész falu vörös besorolásba került.