A sepsiszentgyörgyi ügyészség vádemelés nélkül zárta le az ügyet, ami azért indult, mert Antal Árpád polgármester utasítására a helyi rendőrség gépkocsijából hangosbemondón otthonmaradásra buzdították a polgárokat. Az ügyészség a Kovászna megyei rendőrségtől kapott panaszt és indított vizsgálatot.

Az állami rendőrség azt panaszolta, hogy használták a helyi rendőrség gépkocsiját, bár az állami rendőrség vezetősége erre nem adott utasítást. Az ügyész végül nem emelt vádat, lezárta a vizsgálatot. Az ügy előzménye, hogy március végén Antal Árpád polgármester utasította az önkormányzat fenntartásában levő helyi rendőrséget, hogy gépkocsijukkal járják a város utcáit, a hangosbemondón magyar és román nyelven játsszák be az otthonmaradásra ösztönző felhívást.

Az állami rendőrség leállította a hangosbemondós akciót, arra hivatkozva, hogy a polgármesternek már nincs joga utasítást adni a helyi rendőrségnek, mert az átkerült a belügyminisztérium irányítása alá. A polgármester rámutatott: az erre vonatkozó belügyminisztériumi rendelet, akkor még nem jelent meg a hivatalos közlönyben.

Néhány nappal később már az állami rendőrség és a csendőrség is bevetette ugyanazt a módszert, szintén hangosbemondón buzdították az embereket otthonmaradásra, ám közben ugyanezért feljelentést tettek az ügyészségen.