Sepsiszentgyörgy önkormányzata a város minden lakójának járvány idején használatos csomagot ad. A város mintegy húszezer háztartásába eljuttatandó csomag fejenként két védőmaszkot, kézfertőtlenítőt, kijárási nyilatkozatot, illetve a nyilatkozat kitöltéséhez útmutatót tartalmaz és egy szórólapot olyan telefonszámokkal, amelyeket a 65 éven felüli személyek hívhatnak ha segítségre van szükségük élelmiszer, tisztítószerek vagy gyógyszer vásárláshoz, jelentette be szerdai online sajtótájékoztatón Antal Árpád.

Csomagok a sepsiszentgyörgyieknek
Csomagok a sepsiszentgyörgyieknek | Fotó: Kristó G. Hunor

Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint a csomagokat április 15-én, szerdán kezdték el osztani Szépmezőn, Kilyénben és Szotyorban, április 16-án, csütörtökön pedig a sepsiszentgyörgyi magánházaknál folytatják. A tömbházban lakó személyek esetében a csomagok kiosztása április 21-én, kedden kezdődik. Ebben az esetben a lakóbizottsági elnököknek adják át a csomagokat, akik majd szétosztják ezeket a lakók között.

Antal Árpád polgármester
Antal Árpád polgármester védőmaszkban | Fotó: Háromszéki Önkormányzat

Antal Árpád szerint az a tapasztalat, hogy az elmúlt időszakban a tömbházakba kihelyezett mintegy 50.000 kijárási nyomtatvány és a kézfertőtlenítő szerek gyorsan eltűntek, így sokaknak nem jutott, ezért osztják most csomagban minden háztartásba. A polgármester szerint személyenként két védőmaszkot biztosít az önkormányzat, amely használat után kivasalva akár 2-3 alkalommal használható, így ha valaki egy héten egyszer-kétszer hagyja el otthonát, akkor akár két hétre is elég lehet.

Csomagok a sepsiszentgyörgyieknek
Csomagok a sepsiszentgyörgyieknek | Fotó: Kristó G. Hunor

Mivel nem mindenkinek van egyformán szüksége a polgármesteri hivatal által osztott csomagban található dolgokra, az lenne nagy segítség, ha nincs rá szükségük átadnák másnak, kéri Antal Árpád.