Sepsiszentgyörgy önkormányzata ajánlja de nem teszi kötelezővé a védőmaszk használatát, jelentette ki Antal Árpád. A polgármester csütörtöki online sajtótájékoztatón elmondta, néhány városban kötelezővé tették a védőmaszk viseletet, ezt Sepsiszentgyörgyön ajánlják, de mindaddig nem kötelezik, míg a lakosságnak nincs lehetősége be is tartani azt, hiszen nehéz védőmaszkhoz jutni.

Antal Árpád szerint a sepsiszentgyörgyi önkormányzat több járványmegelőzéssel kapcsolatos lépést is tervez, de ezek beszerzéséről akkor számolnak be, amikor sikerült szerződést kötni vagy a beszállítókkal vagy a kivitelezőkkel, hiszen ebben az időszakban nehézkes a beszerzés és a munkavégzés.

kijarasi nyilatkozatok osztása
Kijárási nyilatkozatokat oszt a sepsiszentgyörgyi önkormányzat | Fotó: Kristó G. Hunor
Hamarosan fertőtlenítik a sepsiszentgyörgyi lépcsőházakat

Mint arról beszámoltunk a sepsiszentgyörgyi városháza ezekben a napokban újabb 50.000 darab kijárási nyilatkozatot nyomtatott és több mint 1200 darab, egyliteres kézfertőtlenítő szert vásárolt, amit a lakóknak osztanak szét a lakóbizottságokon és tömbházfelelősökön keresztül, jelentette be csütörtöki, online sajtótájékoztatón Antal Árpád. A polgármester szerint a kinyomtatott kijárási nyilatkozatokkal elsősorban azokon kívánnak segíteni, akiknek nincs lehetősége otthon kinyomtatni ezeket. A város közel 1000 lépcsőházában, illetve a sepsiszentgyörgyi üzletekben is megtalálhatók.

A polgármester szerint a tömbházfelelősöknek átadott egy literes kiszerelésű kézfertőtlenítőket, ahol lehet a lépcsőházakban rögzítik, de van ahol a azt vállalták, hogy ezzel fertőtlenítik a kilincseket és egyéb felületeket, amelyekkel a lakók érintkezhetnek. Antal Árpád hozzátette: a városháza szakcéggel szerződött a közel 1000 lépcsőház fertőtlenítésére. Az akció várhatóan jövő héten indul és tervek szerint 5 nap alatt fertőtlenítik az összes lépcsőházat. A lakókat időben tájékoztatják, hogy éppen melyik lakónegyedben dolgoznak.