A koronavírussal diagnosztizált egészségügyi alkalmazottak, kérésre részesüljenek pszichológiai konzultációban, kéri a Sanitas egészségügyi szakszervezet háromszéki vezetője. Vasile Neagovici beadvánnyal fordult az országos szakszervezeti tömbhöz, hogy kezdjen tárgyalásokat az egészségügyi minisztériummal, annak érdekében, hogy a koronavírus fertőzött egészségügyi alkalmazottak kérhessenek pszichológusi segítséget, aki távkapcsolatban konzultáljon azokkal, akik lakhelyi elkülönítésbe kényszerültek.

Vasile Neagovici szerint a fertőzött egészségügyi alkalmazottak egy része lakhelyi elkülönítésbe kényszerült és úgy érzik a rendszer megfeledkezett róluk, másrészt előfordult, hogy a koronavírussal fertőzött orvosokat, asszisztenseket, ápolókat megbélyegezték ezért pszichológusi segítségre lenne szükségük, hogy mihamarabb visszatérhessenek munkahelyükre.

koronavírus fertőzés
Illusztráció: maszol.ro

A háromszéki szakszervezeti vezető rámutatott: az egészségügyi alkalmazottak munkahelyen áldozták fel magukat, ezért munkaadójuk kellene biztosítsa számukra a napi pszichológusi táv konzultációt, ezzel is hozzásegítve őket, hogy minél gyorsabban visszatérjenek munkahelyükre.

Vasile Neagovici beadványában azt is kéri, hogy a hivatásuk gyakorlása közben megfertőzött egészségügyi alkalmazottakat ne „büntessék” fizetésük csökkenésével, vagyis az az orvos, asszisztens vagy ápoló, aki lakhelyi elkülönítésbe, intézményes karanténba vagy kórházi ellátásba részesül koronavírus miatt, kapja meg a teljes fizetését nem csak a kényszerszabadság során járó 75 százalékot.