Kovászna megyében egy nap alatt hárommal emelkedett a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált személyek száma. A Kovászna megyei prefektúra kedd délutáni tájékoztatása szerint, a megyében 55 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, ez hárommal több mint egy nappal azelőtt volt.

Háromszéken intézményes karanténban 257 személy tartózkodik, további 1017-en vannak lakhelyi elkülönítésben. Az elmúlt 24 órában 330 személy hagyhatta el otthonát, mert lejárt az elkülönítési időszak.

kijárási tilalom
Fotó: Kovács Zsolt

A rendfenntartók 24 óra alatt 94 bevetésen vettek részt, 46 gépkocsit és 145 személyt kísértek át a megyén hivatalos konvojban. Összesen 222 személyt kísértek hatósági karanténba, vagy lakhelyi elkülönítésbe, 860 személyt leellenőrzitek, hogy betartja-e a karanténra, elszigetelődésre vonatkozó kötelezettséget. Hatvannyolc vállalkozást vizsgáltak meg, hogy tiszteletben tartják-e a katonai rendelt előírásait. Huszonnégy óra alatt a rendőrök és a csendőrök 60 bírságot róttak ki 119 ezer lej értékben a kijárási tilalom megszegéséért, szinte feleannyit mint egy nappal korábban.