A kijárási tilalom miatt megrohanták a sepsiszentgyörgyi személyi nyilvántartó hivatalt a valós lakcím rendezéséért. Többen is azért aggódnak mert a személyi igazolványukban nem az a lakcím van feltüntetve, ahol valójában laknak.

Oláh Badi Csaba a háromszéki személyi nyilvántartó vezetője a Sláger Rádiónak elmondta: az érintetteknek nincs okuk aggodalomra, a saját felelősségre írt nyilatkozatba elég feltüntetni a valós tartózkodási helyet.

Az igazgató arra kéri a háromszékieket, ne rohamozzák meg a személyi nyilvántartót ideiglenes lakhely bejelentésért mert elégséges ha a saját felelősségre kitöltött nyilatkozatba feltüntetik egyrészt a hivatalos lakhelyüket másrészt azt a címet is ahol valójában laknak.

kijárási tilalom
Fotók: Kovács Zsolt

Oláh-Badi Csaba Kovászna megyei lakosság-nyilvántartó hivatal igazgatója kifejtette, annak érdekében, hogy elkerüljék a torlódást, a személynyilvántartó hivatalnál, a szükségállapot ideje alatt új személyigazolványt csak indokolt esetben – elvesztés, lopás vagy rongálódás esetén – állítanak ki. A szükségállapotot kihirdető rendelet alapján „érvényesek maradnak mindazok a dokumentumok, amelyek a szükségállapot alatt vesztenék érvényességüket”.

A munkahelyi igazolás és a saját felelősségű nyilatkozat modellje INNEN tölthető le!