Még egy koronavírusos beteget azonosítottak csütörtökön, Háromszéken. Az egy nappal korábban fertőzöttnek nyilvánított Kovászna városi asszony férjéről is beigazolódott, hogy COVID-19 vírussal fertőzött.

A Stratégiai Kommunikációs Központ tájékoztatása szerint az 53 éves Kovászna városi férfi az olaszországi Trentino-ból érkezett haza március 8-án és házi elkülönítésben volt egy másik fertőzött személlyel együtt. Mint arról beszámoltunk szerdán igazolódott be, hogy koronavírussal fertőzött egy 53 éves Kovászna városi nő, aki férjével együtt Olaszországban volt sízni, ott kaphatták el a vírusfertőzést.

koronavírus
Koronavírus | Illusztráció: Tle Local Italy

A háromszéki hatóságok feltérképezik mindazokat, akikkel a Kovászna városi házaspár kapcsolatba léphetett, hogy felügyelet alá kerüljenek és elvégezzék rajtuk a szükséges vizsgálatokat. A prefektúra tájékoztatása szerint eddig 3 olyan személyt azonosítottak, akikkel a fertőzött házaspár kapcsolatba került. Tőlük labormintákat vettek és a brassói kórházba küldték elemzésre.

Kovászna megyében 4 személy van intézményes karanténban és 83-an lakhelyi elkülönítésben, felügyelet alatt, mert fertőzött területekről érkeztek.