Valakiknek szúrták a szemét a Sepsiszentgyörgy és Előpatak közti útszakaszon, a szalagkorlátokon lévő fényvisszaverő elemek és több száz ilyent törtek le, hívja fel a figyelmet a regionális Út és Hídügyi Igazgatóság (DRDP). Panaszt tettek a rendőrségen a tettesek kézre kerítése érdekében.

Elekes Róbert az útgondnokság szóvivője arról tájékoztatott, hogy az elmúlt napokban, egyelőre ismeretlen tettesek a 13E jelzésű országúton, Sepsiszentgyörgy és Előpatak között egy 1,5 kilométeres szakaszon több mint 400 fényvisszaverő elemet törtek le a szalagkorlátokról.

A szóvivő szerint ezek a fényvisszaverők nagyon fontosak a közlekedésbiztonság szempontjából, mert segítik a járművezetőket a tájékozódásban. A regionális Út és Hídügyi Igazgatóság becslése szerint a kár több mint 20 ezer lejre rúg. A vandalizmus miatt az útgondnokság feljelentést tett a Kovászna megyei rendőrségen az elkövetők azonosítása érdekében. Ugyanakkor a regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság elkezdi pótolni a tönkrement fényvisszaverő elemeket.