Idén két új körforgalom épül meg Sepsiszentgyörgyön, ezzel biztonságosabbá és kényelmesebbé téve a közlekedést. Antal Árpád polgármester a Sláger Rádió érdeklődésére elmondta: a Sepsi Aréna bejáratához és az épülő Sepsi Value Center bevásárlóközpont elé építenek körforgalmat.

A Sepsi Aréna bejárata előtti körforgalom építéséhez már lebonyolították a közbeszerzést és legkésőbb áprilisban kiadják a munkavégzési parancsot a kivitelezőnek. A 12-es országút Sepsi Aréna előtti szakaszánál azért van szükség körforgalomra mert már történt baleset amikor a sportlétesítményhez bekanyarodni kívánó járművet elütöttek. Emellett amikor még nézők részvételével lehetett sportrendezvényeket szervezni, gyakoriak voltak a torlódások a főúton közlekedő és az arénától kitérő nagyszámú autó miatt.

Sepsi Value Centre
Sepsi Value Centre látványterve

Antal Árpád szerint az aréna mellett épülő stadion bejáratához is terveznek egy körforgalmat, ennek elkészültek a műszaki tervei ám kivitelezése bonyolultabb mert egy hatóság régészeti feltárás elvégzéséhez kötötte az engedélyezését.

A másik idén megépülő körforgalmat az Oltmező utcában épülő Sepsi Value Center bevásárlóközpont előtt alakítják ki. Ez megkönnyíti a főútról való lehajtást a Sepsi Value Center, illetve a túloldalon lévő bevásárlóközpontok fele. Az oltmező utcai körforgalom kialakítását az új sepsiszentgyörgyi bevásárlóközpont építője vállalta és Antal Árpád úgy tudja tavasszal elkezdik az építését.