Elkészült a Sepsi Aréna előtti körforgalom, Sepsiszentgyörgy Csíkszereda felőli kijáratánál. Az építkezés miatt az elmúlt időszakban rendszeresen feltorlódtak az autók a Sepsi Aréna előtt mivel a 12-es országútról átmenetileg egy munkaútra terelték a forgalmat.

A körforgalom-építés befejezése időszerűvé vált, hiszen a következő napokban megnövekszik az autós forgalom a Sepsi Arénánál, ugyanis augusztus 20 és 25-e között 5 alkalommal mutatják be az István a király rockopera székelyföldi nagyprodukciót, amelyet minden este telt házzal játsszanak, így tömegek érkeznek a helyszínre.

Körforgalom a Sepsi Aréna előtt | Fotók: Kristó Gothárd Hunor

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat tájékoztatása szerint az új körforgalom köré korszerű világító oszlopokat szereltek fel és bicikliút is épült. Az új körforgalomnak köszönhetően biztonságosabban lehet közlekedni az érintett útszakaszon, illetve gördülékenyebben lehet be- és kihajtani a Sepsi Aréna parkolójából.

Sepsi Aréna körforgalom
Körforgalom a Sepsi Aréna előtt | Fotók: Kristó Gothárd Hunor

A 12-es országút Sepsi Aréna előtti szakaszánál azért volt szükség körforgalomra mert már történt baleset amikor a sportlétesítményhez bekanyarodni kívánó járművet elütöttek. Emellett amikor még nézők részvételével lehetett sportrendezvényeket szervezni, gyakoriak voltak a torlódások a főúton közlekedő és az arénától kitérő nagyszámú autó miatt. Az aréna mellett épülő focistadion bejáratához is terveznek egy körforgalmat, ennek elkészültek a műszaki tervei ám kivitelezése bonyolultabb mert egy hatóság régészeti feltárás elvégzéséhez kötötte az engedélyezését.