2020-ban a háromszéki emberek egészségének és biztonságának védelme volt a legfontosabb, ezért prioritásként kezelték a szociális és egészségügyi rendszer támogatását, mondta az év első tanácsülésén Tamás Sándor. Kovászna megyei tanácselnök hozzátette: a koronavírus-járvány elleni védekezésnek nem lehet sem adminisztratív, sem pénzügyi akadálya ezért idén is prioritásként kezelik a szociális és egészségügyi rendszer támogatását.

Útfelújítási munkálat Erdővidéken
Útfelújítási munkálat a Hatodon | Fotók: Kocsis B János

Emellett ebben az esztendőben nagyobb hangsúlyt fektetnek a beruházásokra. Ez szerint folytatják Erdővidék teljes úthálózatának felújítását. A 150 millió lejes beruházás két részből áll: a Málnásfürdő-Hatod-Nagybacon-Bibarcfalva-Barót-ágostonfalvi híd közötti 50 kilométeres útszakasz felújításának folytatásából, valamint a Barót-Olasztelek-Vargyas-Hargita megye határa közötti útvonal rehabilitációjának elkezdéséből. Az utóbbi munkálatokra a Kovászna megyei Út és Híd Rt. nyerte a közbeszerzést és ahogy az idő engedi, nekikezdenek a munkának. Folyamatban van a Bodzavidéket és Orbaiszéket összekötő 22,5 kilométeres szakasz felújítása is, melynek összértéke 24 millió lej.

Tamás Sándor hozzátette: az építkezési ipar az egyik megmentője a munkahelyeknek és a Kovászna megyei tanács számára fontos, hogy az embereknek legyen állásuk. A megyei önkormányzat alárendeltségébe tartozó híd és út részvénytársaságnál százötven háromszéki ember dolgozik, ami ugyanennyi háromszéki család megélhetését jelenti.