A sepsiszentgyörgyi városháza felhívására több mint 2 400 gyermekrajz érkezett, amelyeket december 20 és 22 között, tehát szerdától péntekig, esténként fényfestés technikájával kivetítenek a Tamási Áron színház homlokzatára. A legszebb gyerekrajzokat díjazzák.

Sepsiszentgyörgyön hagyomány, hogy a karácsonyi időszakban gyerekek által készített fényrajzokkal festik át a színház épületét, igazi karácsonyváró közösségi élményt nyújtva az egész családnak. A városháza harmadik alkalommal kérte fel a város óvodásait és iskolásait karácsonyi témájú rajzok készítésére. A beérkező 2.423 rajzot „videomapping” keretében szerdától péntekig, esténként 18 és 22 óra között lehet megtekinteni.

Az óvodás és iskolás gyerekek szabadon engedték képzeletüket és egy szakmai zsűri értékelte az alkotásaikat. A nyerteseket kategóriánként életkor szerint választották ki, ugyanakkor különdíjasokat is kijelöltek. A díjak átadására december 22-én 18 órától kerül sor a főtéri kőszínpadon, ez idő alatt a nyertes rajzok ki lesznek vetítve.

Akik igényt tartanak a rajzaikra, azokat december 29-ig vehetik el munkanapokon személyesen a Városimázs Irodából 8 és 16 óra között, hívja fel az érintettek figyelmét a városháza, amely gratulál minden résztvevőnek és várja az óvodai csoportokat, osztályközösségeket, pedagógusokat, intézményvezetőket és az egész családot a vetítésekre, amikor a gyermekrajzok életre keltik a színház homlokzatát.

A díjazottak névsora és a vetítések programja IDE kattintva olvasható.