Sepsiszentgyörgyön elkezdték az utcai karácsonyi világítás felszerelését, amely idén új elemekkel is gazdagodik a korábbi évekhez képest. Mivel a kormány kiadáscsökkentésre vonatkozó rendeletei korlátozzák a beruházásokat, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat idén bérelte az új dekorációs elemeket, amelyeket a város különböző negyedeiben helyeznek el.

A városháza tájékoztatása szerint legutóbb 15 éve vásároltak fényinstallációkat, amelyek minden évben díszítik a várost és ezeket a régi, még működőképes elemeket idén is felhasználják a bérbe vett új díszek mellett. Bár szeretnék, ha a város minden utcája ünnepi fényekben pompázna, ez nem lehetséges, hiszen 200 utcáról lenne szó, de igyekeznek Sepsiszentgyörgy minden negyedébe karácsonyi hangulatot csempészni.

Bár már most elkezdődött a város ünnepi díszeinek elhelyezése, a karácsonyi fényeket majd december első hétvégéjén, december 3-án vasárnap este fél nyolckor kapcsolják fel, amikor az óriás adventi koszorú első gyertyáját is meggyújtják egy közösségi ünnepség keretében.

Karácsonyi díszek | Fotók: Kristó Gothárd Hunor

Időközben a város sport és szabadidős létesítményeit működtető Sepsi reKreatív készül a korcsolya szezonra. Mint arról beszámoltunk a Sepsi Aréna melletti fedett jégpálya december első hétvégéjén nyitja meg kapuit, a főtéren a kormányhivatal és a megyei tanács épülete előtti szabadtéri korcsolyapályát pedig várhatóan karácsony előtt helyezik üzembe.