A háromszéki megyeszékhelyen már hagyománynak számít, hogy a főterén szilveszteri utcabált szervez az önkormányzat, illetve éjfélkor, majd egy órakor is tűzijátékkal búcsúztatják az óévet és köszöntik az új esztendőt.

December 31-én este ismét Sepsiszentgyörgy főterére hívják a szilveszterezőket. Idén a hangulatról két zenei előadó gondoskodik, így 23 óra után Nicola indítja a koncertsorozatot majd romániai idő szerint éjfélkor kerül sor az első, újévet köszöntő tűzijátékra.

Ezt követően Nagy Feró és a Beatrice zenekar áll a főtéri színpadra. Magyarországi idő szerinti éjfélkor, itthon éjjel 1 órakor szintén megünnepelik az újév beköszöntét egy újabb tűzijátékkal. Ezt követően folytatódik a koncertsorozat és ismét felcsendülnek az örökzöld Beatrice dalok.

Hagyja otthon a gondjait, és ünnepelje velünk az új évet“, fogalmazta meg felhívását a sepsiszentgyörgyi városháza és a Kónya Ádám Művelődési Ház, amely közös szilveszterezésre hívja Sepsiszentgyörgy közösségét. A kiadások visszafogásáról szóló kormányrendelet nem vonatkozik a szilveszteri ünnepségek megszervezésére, így nincs akadálya, hogy Sepsiszentgyörgyön is megszervezzék a költségvetésbe korábban betervezett, már hagyományos utcai mulatságot.

Sepsiszentgyörgyön egyébként december 16-án, szombaton nyílik meg a karácsonyi vásár, amelyen 80 helyi termelő, kézműves és iparművész lesz jelen. A december 23-ig tartó rendezvény kulturális kínálata helyi és brassói művészek, zenekarok, kórusok felajánlásaiból jön létre, ugyanis a kormány rendelete értelmében az önkormányzatok nem költhetnek pénzt ünnepváró műsorokra.