A karácsonyi időszakban ismét gyerekek által készített fényrajzokkal festik át a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron színház épületét. A városháza harmadik alkalommal kéri fel a város óvodásait és iskolásait karácsonyi témájú rajzok készítésére. A beérkező rajzokat majd „videomapping” keretében a gyermekrajzok megelevenednek a színház homlokzatán, igazi karácsonyváró közösségi élményt nyújtva az egész családnak.

Tavaly a karácsonyi időszakban három napon keresztül közel 2200 fényrajzot vetítettek a Tamási Áron színház homlokzatára. Sepsiszentgyörgyön 2019 óta hagyományossá vált, hogy fényrajzok elevenednek meg a főtéri épület homlokzatán és a város minden lakója már nagyon várja.

karácsonyi fényrajz | fotók: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

Sepsiszentgyörgy önkormányzata idén is karácsonyi tematikájú rajzok készítésére kéri fel az óvodás és iskolás gyerekeket, és arra, hogy engedjék szabadon képzeletüket. Az alkotásokat a színházépület homlokzatáról készült rajzlapra készíthetik grafit- és színes ceruzával, vagy filccel. A zsírkréta és a vízfesték használata kevésbé javasolt, mert a digitalizálásnál nem érvényesülnek a színek. A rajzokat december 20-22. között vetítik 18-21 óra között.

A rajzlapokat a polgármesteri hivatal munkatársai személyesen juttatják el az összes tanügyi intézménybe november 27. és 29. között, ugyanakkor ezeket igényelni is lehet ingyenesen a Városimázs Irodából. Az elkészült rajzokat ugyanoda várják vissza december 11-ig.

A karácsonyi témájú gyerekrajzokat egy szakmai zsűri értékeli majd, a legötletesebbeket díjazni is fogják különböző kategóriákban. A díjátadó ünnepségre december 22-én 18:00 órától kerül sor a Karácsonyi vásár kőszínpadán.