Lezárult a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által alapított Best of Sepsi díj közönségszavazata, amelynek során a városlakók 9 kategóriában 45 olyan „mindennapi hősnek” szavazhattak díjat, akik munkájuk során segítőkészségükkel, kedvességükkel szebbé teszik a mindennapokat.

A sepsiszentgyörgyi városháza tájékoztatása szerint a három hétig tartó online közönségszavazáson 41.859 szavazatot regisztráltak, ezek összesen 20.901 eszközről érkeztek. A legtöbb voks az aktivisták, önkéntesek és szociális munkások kategóriában érkezett, szám szerint 6 315, a népszerűségi lista második helyezettje a város biztonságáért dolgozók, vészhelyzet-kezelők kategóriája, 5.245 szavazattal. Mint ismert az ugyancsak városlakók jelölései alapján a közönségszavazatokat még eladók, vendéglátásban dolgozók, szolgáltatásokat nyújtók, egészségügyben és oktatásban dolgozók, művészek és kreatív, kommunikációs szakemberek, sportolók és edzők, egyházi elöljárók kategóriájában lehetett leadni.

Best of Sepsi | Fotók: Kristó Gothárd Hunor

Az egyes kategóriák győzteseit eredeti tervek szerint november 11-én egy gálaműsor keretében szerették volna díjazni, ám ezt elgáncsolta az a kormányrendelet, amely megtiltja az önkormányzatoknak, hogy év végéig vásároljanak, javítsanak vagy rendezvényeket szervezzenek. A sepsiszentgyörgyi városháza tájékoztatása szerint a költségvetési megszorítások miatt a jövő év elejére halasztották a „Legek gáláját”. Amennyiben a körülmények megfelelőképpen alakulnak, a kategória győztesek díjazására 2024. február 10-én kerül sor.