Hétvégén első alkalommal került sor a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által alapított Best of Sepsi díj átadására. A Legek gáláján díjazták azokat a mindennapi hősöket, akik önmaguk legjavát adják, tudásukkal, kedvességükkel, cselekedeteikkel hozzájárulnak környezetük jó hangulatához, megszépítik a közösség életét, jobbá formálják a várost.

A mintegy 1200 jelöltből, a sepsiszentgyörgyiek szavazatai alapján 45-en jutottak döntőbe és 9-en érdemelték ki a Legek trófeáját. A Tamási Áron színházban szervezett ünnepi eseményen lépett színpadra és kapott elismerést az a 45 mindennapi hős, aki a városlakók jelölései és közel 42 ezer szavazat alapján úgy végzik munkájukat, hogy ezzel elnyerték a környezetük elismerését.

Antal Árpád polgármester | fotók: Vargyasi Levente

Antal Árpád polgármester megköszönte a jelölteknek és a döntősöknek, hogy a város mindennapi hősei és az itthon maradást választották, illetve azt üzente a sepsiszentgyörgyieknek, hogy példát véve a díjazottaktól, próbáljanak meg mindannyian úgy élni, hogy önmagunk legjavát adják.

„Köszöntelek Téged, aki mosolyogva nyitsz ajtót a betegek előtt és gyógyírt nyújtasz panaszukra, Téged, aki a mentőautóban a kezüket fogod és mondod, ha félve is, hogy minden rendben lesz, hálával köszöntelek Téged, aki segítesz a bajban és ott is, ahol baj lehet, és Téged is, aki tanítasz, nevelsz, kitartásra sarkallsz, aki játszol, mert játszani mersz. Köszöntelek Téged, aki muzsikálsz, táncolsz és nevettetsz, és Téged is, aki szebbé teszed az embereket! Köszöntelek Téged, mert önmagad legjavát adod, ezáltal pedig városunk legjava vagy. Sepsiszentgyörgy tisztelettel köszöni, hogy vagy, hogy a miénk vagy, hogy itt vagy és itt itthon vagy!”, fogalmazta meg méltatásában Antal Árpád.

Best of Sepsi díjazottak

A negyvenöt döntőst Antal Árpád polgármester, valamint Vargha Fruzsina és Tóth-Birtan Csaba alpolgármesterek oklevéllel, egyedi érmével és virágcsokorral jutalmazták, a közönségszavazás kilenc nyertese pedig Best of Sepsi trófeát is kaptak.

A közönségszavazatok alapján a Best of Sepsi első kiadásának nyertesei: Cristina Dumitrescu pincér (eladók, vendéglátásban dolgozók kategóriája), Rozsondai András futár (szolgáltatásokat nyújtó személyek), dr. Mild Edit bőrgyógyász (egészségügyben dolgozók), Benkő Éva hagyományőrző (művészek és kreatív, kommunikációs szakemberek), Szőts Dániel Ernő zenetanár (oktatók és nevelők), Préda Csaba karateedző (sportolók és edzők), Péterfi Ágnes unitárius lelkész (egyházi elöljárók), Buna Hunor mentős (a város biztonságáért dolgozók, vészhelyzet-kezelők), Igyártó Nándor állatmentő (aktivisták, önkéntesek, szociális munkások kategóriája).

A város főterén lévő #SEPSI feliraton elolvasható annak a mintegy 1200 személynek a neve, akiket a sepsiszentgyörgyiek díjazásra jelöltek. A Best of Sepsi díj második kiadására ez év végén kerül majd sor.