Az éppen egy hete letartóztatott kannabisz-ültetvényesek újbóli kihallgatása és a tőlük származó információk nyomán még egy kábítószer kereskedőt tartóztattak le és erdőben elrejtett marihuána csomagokat foglaltak le.

A Kovászna megyei rendőrség pénteki tájékoztatása szerint csütörtökön házkutatást tartottak és végrehajtottak egy elfogató parancsot kábítószerrel való kereskedelemmel gyanúsított személy ellen, akit 30 napra őrizetbe vettek. Emellett Kommandó és Zalán külterületén három helyszínen találtak szárított marihuána termést.

Marihuána fogás | Fotók: Kovászna megyei rendőrség

A rendőrség felidézi, hogy ez az akció az éppen egy héttel ezelőtti kábítószer fogásuk folytatása, amikor – mint arról beszámoltunk – 16 helyszínen tartottak házkutatást, 5 személyt hallgattak ki és 2 személyt vettek őrizetbe. Ez utóbbiak Sepsikőröspatakon létesítettek két kannabisz-ültetvényt és onnan augusztus végén és október elején begyűjtöttek mintegy 60 érett kannabbisz-növényt.

A nyomozó hatóság közleménye szerint a múlt hét végén őrizettbe vett két személyt szerdán ismét kihallgatták és a tőlük származó információk alapján csütörtökön Kommandó és Zalán külterületein három helyszínen összesen 1,2 kilogramm szárított kannabisz-virágot és 450 gramm szárított kannabisz-levelet foglaltak le. A rendőrség által készített fényképek alapján, a felcsomagolt marihuánát az erdőben egy földbe ásott lyukba, gallyakkal letakarva rejtették el.

Mint arról beszámoltunk már az október 6-i házkutatások eredményeként 21 darab 2 és 3,5 méter közötti, kifejlett kannabisz-növényt, 2 darab körülbelül 1 méter magas kannabisz-növényt, 5 gramm hallucinogén gombát, 30 gramm növényi töredéket és kannabisz-virágot, 2 mobiltelefont, 104 darab petárdát, valamint egy higanyt tartalmazó üvegedényt foglaltak le.

Háromszéken egy hét alatt három kábítószer fogásról számolt be a rendőrség, ugyanis a múlt hétvégi rajtaütés után szerdán egy 55 éves háromszéki férfit is őrizetbe vettek, aki a háromszéki gidófalvi és a Hargita megyei homoródalmási nyaralóinál termesztett kannabiszt. Ezeken a helyszíneken 20 vadkender növényt, 14 már leszüretelt növény szárát és 500 gramm kannabisz-termést, illetve ennek aprítására és mérlegelésére használt eszközöket foglaltak le. A gyanúsítottat 60 napra bírósági felügyelet alá helyezték.

Kábítószer fogás | Fotó: Kovászna megyei rendőrség