Még el sem indult a brassói repülőtér de a Dan Air légitársaság máris lemondta két járatát. A korábban bejelentett járatok közül kivették a Budapestre és a Milanoba indulókat, ezzel párhuzamosan a Dan Air úgy döntött, hogy növeli a június közepétől, Brassóból induló heti járatok számát Nürnbergbe és Münchenbe, számolt be a boardingpass.ro

A Brassó-München és a Brassó-Nürnberg útvonalak járatsűrűsége heti egyről heti két járatra nő. A légitársaság korábban arról számolt be, hogy kapósak jegyek a Brassó-Vidombák Nemzetközi Reptérről induló járatokra, hiszen már egymillió euró értékben adtak el repülőjegyeket a menetrend szerinti járatokra.

A Dan Air első hivatalos járata június 15-én Nürnbergbe repül. Korábbi értesülések szerint a jegyet már megvásárló legtöbb utas Brassóból inkább Londonba, Barcelonába és Budapestre repülne, így érthetetlen miért vették ki a magyar főváros fele tervezett járatot. Milánó viszont utolsó volt a népszerűségi listán, így ezzel magyarázható a járat kivezetése. A Dan Air minden járatát Airbus A320-as repülőgépekkel üzemeltet. A Wizz Air fapados légitársaság is indít járatokat Brassóból, de egyelőre csak londoni és dortmundi célállomások fele repül.

Az már biztosnak tűnik, hogy június 15-én megnyitják a brassói repülőteret. A légi kikötő a Közlekedési Minisztériumban létrehozott különbizottság ellenőrzésén is átesett, és a 2023. június 15-i átadásának már nincs akadálya. Az elmúlt fél évszázadban Romániában ez az első nulláról megépített repülőtér.

A Román Légiközlekedési Hatóság hivatalosan is közzétette a brassói repülőtér dokumentációját, amely 2023. június 15-én lép életbe ez lesz a nap, amikor az első repülőgép leszáll a brassói repülőtéren. A légiközlekedési hatóság által közzétett dokumentum szerint a brassói reptér rövidített kódja „LRBV” lesz. A Brassó-Vidombák repülőtér a dokumentum szerint csak napközben, reggel 7-től este 7-ig fog üzemelni.