A Wizz Air, magyar érdekeltségű fapados légitársaság csütörtökön jelentette be az első két célállomást, ahová a június közepén induló, Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtérről indít rendszeres járatokat. Ezek London és Dortmund. Korábban a Dan Air jelentette be, hogy nyolc európai városba indít járatokat Brassóból.

Közép-Kelet Európa vezető diszkont légitársasága első járatát augusztus 2-án indítja Brassóból, a londoni Luton repülőtérre. Dortmundba szeptember 2-án indul menetrend szerinti járat. Londonba minden hétfőn, szerdán és pénteken, míg Dortmundba és vissza minden kedden és szombaton indulnak majd járatok.

A jegyeket csütörtökön bocsátották áruba a társaság honlapján, az augusztus 2-ai londoni járatra már el is fogytak. A szeptember 2-án induló dortmundi járatra 90 eurós rendes áron, és 80 eurós klubtagsági áron lehet jegyet váltani. Az oda-vissza jegyet 115, illetve 95 eurós klubtagsági áron kínálják erre a járatra, ez a visszaút időpontjának függvényében változik.

London gyakorlatilag egy „kötelező célállomás” a Brassóból repülő légitársaságoknak, hiszen Nagy-Britannia fővárosában hivatalosan több mint százezer romániai polgár él, dolgozik és tanul, közülük sok brassói, fejtette ki Adrian-Ioan Veştea, Brassó Megye Tanácsának elnöke. A dortmundi járat pedig a Nyugat-Németországban élő romániai közösségek igényét hivatott kielégíteni, de vonzó úti cél lehet a Brassó és a környező megyék lakói számára, mondta a tanácselnök.

Brassói repülőtér terminálja
Brassói repülőtér terminálja | Fotók: Kovács Zsolt

Megfizethető repülőjegyárakat ígérnek a hamarosan nyíló brassói repülőtérről

Korábban a Dan Air légitársaság jelentette be, hogy rendszeres járatokat indít. Általuk június 15-től hat európai ország nyolc városába lehet majd repülni. Jelenleg a legnagyobb érdeklődés a barcelonai járat iránt van, és ez a jegy lesz a legdrágább, 99 euró. Legolcsóbban Budapestre lehet majd repülni, hetente két alkalommal is indítanak járatot, kedden és vasárnap, a magyar fővárosába már 39 euróért meglehet váltani a jegyet. Milánóba a legolcsóbb jegyár 72 euró lesz. Brüsszelbe 89 eurótól kezdődnek a jegyárak. Nürnbergbe, Münchenbe és Londonba 79 euró lesz a jegyár, Stuttgartba, 69 euróért lehet jegyet váltani.

Az már biztosnak tűnik, hogy június 15-én megnyílik a brassói repülőtér, hiszen egy nappal később már indulnak a charter járatok a törökországi és görögországi célpontok felé, erősítette meg korábban László Endre, a Székelyföldi Turisztikai Klaszter elnöke.