Kovászna város önkormányzata kiadta az építkezési engedélyt és a finanszírozó Országos Befektetési Társaság (CNI) várhatóan májusban kiadja a munkakezdési parancsot a fürdőkomplexum megépítésére, számolt be Gyerő József polgármester.

A háromszéki turizmus egyik fellegvárának számító Kovászna fürdőváros három hektáros területén építendő wellness-központ az élményturizmust szolgálja, amivel színesíteni szeretnék a kínálatot, a fizetőképes turistákat célozzák, illetve a hazai és külföldi turisták számának emelkedését remélik.

Kovásznai wellness-központ látványtervei

A Kovászna városi multifunkcionális wellness-központ többek között fedett és szabadtéri medencéket, rekreációs területeket, valamint gyógy- és wellnessrészleget foglal majd magába. Ezzel a város természetes gyógyturisztikai adottságait, az ásványvizeket, mofetta gázakat, az ionizált levegőt szeretnék kamatoztatni.

Jelenleg is Kovászna városba érkezik a legtöbb turista Háromszéken, ám a település kínálatát a szociális turizmus határozza meg, azaz a legtöbb vendég az állam által finanszírozott ingyenes vagy kedvezményes jegyekkel érkezik kezelésre. A wellness-központot három hektáros területre építi az Országos Befektetési Társaság (CNI). A létesítmény magába foglal egy strandot, külső és belső medencéket, sportpályákat, játszóteret, spa-részt és vendéglőt is.