Gát és gyűjtőtó építésével védenék meg Sepsiszentgyörgyöt az árvizektől. Ioan Ilaș a Kovászna megyei vízgazdálkodási hivatal (SGA) igazgatója arról számolt be, hogy elkészítették a terveket a Sepsiszentgyörgy fölött, a Debren patakra építendő gát és gyűjtőtó építésére, amelynek az lesz a szerepe, hogy megvédje a várost az áradásoktól.

A tervezett védelmi rendszer lényege, hogy heves esőzéskor a gyűjtőtó felfogja a Debren patakon hirtelen lezúduló vízmennyiséget és az nem jut be a városba. A védőrendszernek az iszapot is fel kell fognia a városon kívül, hogy a Debren patak Sepsiszentgyörgyön áthaladó szakaszának medre ne teljen fel hordalékkal. Ioan Ilaș elmondta: becslések szerint több mint 28 millió lejbe kerül a sepsiszentgyörgyi árvízvédelmi rendszer megépítése. Jelenleg várják, hogy a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium jóváhagyja a háromszéki megyeszékhely számára fontos beruházás kivitelezési terveit.

Ioan Ilaș a Kovászna Megyei Vízügyi Hatóság igazgatója | Fotó: Kovács Zsolt
Ioan Ilaș a Kovászna Megyei Vízügyi Hatóság igazgatója | Fotó: Kovács Zsolt

A háromszéki vízgazdálkodási hivatal vezetője szerint a sepsiszentgyörgyi mellett tervek készülnek még az Árkos és a Bereck patakát érintő árvízvédelmi munkálatokra is. A vízügyi mérnök szerint Árkos patakán mederrendezési munkálatokat végeznek egészen az Olt folyó torkolatáig, míg a Bereck patakát a település területén rendezik. Emellett idén Kovászna megye három pontján terveznek parterősítést: a Barót-patakán Magyarhermány és Kisbacon között, Bardoc területén a Kormos-patakon, illetve Kovászna patakán a fürdőváros területén.

A Kovászna megyei Vízgazdálkodási Hivatal tavaly két fontos árvízvédelmi munkálatot fejezett be. Ioan Ilaș igazgató szerint a Dobolló patakán, Dobolló és Bélmező között két kilométeren szabályozták a patakmedret és megerősítették a partot. Ez a beruházás közel 9 millió lejbe került. Erdővidéken pedig egy évekkel ezelőtt megkezdett, de pénzhiány miatt leállított munkálatot fejeztek be tavaly, így a Barót-patakának több mint 12 kilométeres szakaszán, Bibarcfalvától az Olt folyó torkolatáig szabályozták a medret és erősítették meg a partot. Ez a munkálat 8,6 millió lejbe került, összegzett az igazgató.