Ebben a hónapban kezdték el a helyi köztisztasági vállalat, a Tega Rt. munkatársai a sepsiszentgyörgyi patakok medrének tisztítását. Jelenleg a Debren patak mentén dolgoznak, az Oltmező utca felőli résztől a Borvíz utca irányába haladva vágják a növényzetet, és összegyűjtik a szemetet. A Debren patak után a Szemerja patak medrének takarításával folytatják. Kedvező időjárás esetén a munkálatokat szeptember végéig fejezik be, tájékoztat az önkormányzat.

Patakmeder takarítás | Fotó: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

A testület idén tavasszal többéves árvízvédelmi-stratégiát fogadott el Bálint József Erdélyi Magyar Néppártos képviselő javaslatára. A párt városi szervezete előtanulmányt készített a megelőző- intézkedésekről. A korábbi áradások tapasztalataira alapozva a város területén 12 problémás helyszínt azonosítottak be.

A stratégiában a megoldandó feladatokat is felleltározták, az esővíz-elvezetést, a vízelvezető árkok kialakítását, a patakmedrek, átereszek kitakarítását, helyenként pedig tartályos esővízcsatornára van szükség. A legnagyobb beruházást a város északi részén kialakított két vízgyűjtő tó jelentené, amely felfogná a nagy esőzések, patakáradások esetén a felesleges vizet.