Traktoros, autós felvonulással tiltakoznak a Háromszéken átvezető autópálya leendő nyomvonala ellen. Szombaton 11 órától nagyszabású tüntetést szerveznek az illyefalvi és vámoshidi lakók az A13-as Brassó és Bákó közötti autópálya nyomvonalának megváltoztatása érdekében.

Tervek szerint a Sepsiszentgyörgy Illyefalva fele vezető kijáratánál gyülekeznek traktorokkal és autókkal majd végigvonulnak Illyefalván, Aldobolyon és a Brassó megyei Vámoshídon, majd a forgalmas szászhermányi körforgalomnál fordulnak vissza a kiindulópontig.

A tiltakozó akcióval arra próbálják rávenni a megrendelő, Közúti Infrastruktúráért Felelős Országos Társaságot (CNAIR), hogy változtassa meg a kijelölt nyomvonalat, mert a jövendőbeli autópálya túl közel halad el az illyefalvi, aldobolyi és vámoshidi házakhoz és az autópálya elvágná a lakókat a megművelhető földjeik nagy részétől. A szombati tiltakozást az Illyefalvi Szarvasmarhatartók Egyesülete és a Vámoshidi Állattartók Egyesülete szervezi.

Mint arról beszámoltunk az illyefalviak februárban feszült hangulatú falugyűlésen kérték az autópálya nyomvonalának módosítását ám az építtető országos vállalat csak nagy késéssel válaszolt és elutasította a nyomvonal megváltoztatását arra hivatkozva, hogy a módosítás késleltetné a kivitelezési folyamatot és elveszne az uniós támogatás.