Az állam nem tud arról, hogy 12 városban van a tulajdonában művelődési ház, hívja fel a figyelmet Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere elmondta: váratlan és meglepő akadályba ütközik az önkormányzat próbálkozása, hogy átvegye az államtól a város központjában lévő, lerobbant állapotban lévő Szakszervezetek Művelődési Háza épületét.

A Romániai Municípiumok Szövetsége azzal a kéréssel fordult a kormányhoz, hogy adja át az önkormányzatoknak annak a 12 művelődési háznak az épületét amelyek jelenleg elhanyagolt állapotban vannak. Az állam vagyonát kezelő pénzügyminisztériumtól viszont az a meglepő válasz érkezett, hogy sem azon a néven, sem azon a címen, sem a megadott telekkönyvi számon nincs nyilvántartásukban ingatlan, számolt be a sepsiszentgyörgyi polgármester.

romos kultúrpalota
Sepsiszentgyörgyi kultúrpalota | Fotók: Karda Zoltán Facebook oldala
Antal Árpád szerint nem árt tudatosítani, hogy olyan államban élünk, amely nem tudja, hogy van tizenkét művelődési háza!

Sepsiszentgyörgy önkormányzata évek óta próbálja megszerezni a város központjában éktelenkedő, lerobbant „kultúrpalotát”, amely rontja a városképet, számos alkalommal kifosztották, egyesek italozni, kábítószerezni húzódnak az épületbe és jelenlegi állapotában fertőzésgócot jelent a város központjában. Gond az, hogy az önkormányzat tehetetlen, hiszen az épület nincs a tulajdonában, tehát törvényt sértene ha bármit tenne az ingatlannal. Amennyiben végre sikerülne megszerezni, az épületben rendeznék be a kommunista idők múzeumát.