Megrázó illusztrációkkal hívja fel a figyelmet a verbális erőszak jelenségére az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete. December 8-án az interneten tették közzé az „ütős-gyilkos szavak” című kiállítást, amely háromszéki nők által megélt élethelyzeteket jelenít meg.

A nőszervezet korábban a felhívással fordult a Kovászna megyében élő hölgyekhez, hogy amennyiben megéltek már verbális erőszakot, osszák meg azokat az „ütős-gyilkos szavakat”. A felhívásra közel 100 bántó mondatot küldtek be, ezek egy részét formálta képpé Szederjesi Szidónia grafikus.

„Utolsó senki vagy”; „Nélkülem sehol sem lennél”; „Nem látom benned a nőt”; „Megcsaltalak, tudtam, hogy kibírod mert erős vagy”; „Neked nincs véleményed, te a verést kéred”, ilyen és hasonló mondatok olvashatók a közösségi oldalon elérhető tárlaton, összegezte Ájgel Ágnes.

Az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke szerint nemcsak egy művészi tárlat létrehozása volt a céljuk, hanem az, hogy felmutassák a valóság keserű és fájdalmas oldalát. A kiállítást tavasszal fizikai formában, szakmai programok és előadások kíséretében elviszik Háromszék több településére is.

Van kiút a bántalmazott kapcsolatból! Ha valaki bajban van, bátran hívja a 0800 500 333-as zöld számot.