A sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház személyzetének 52 százaléka kapta meg a koronavírus elleni védőoltást vagy legtöbb 6 hónapja átesett a fertőzésen. Az orvosok körében magasabb, 76,5 százalékos az átoltottság, számolt be András Nagy Róbert. A kórházmenedzser szerint novemberben 878 alkalmazott dolgozik Háromszék legnagyobb kórházában és 426 személy megkapta az oltást vagy legtöbb fél éve átesett a koronavírus fertőzésen.

Az igazgató szerint az oltakozási kedv az orvosok körében a legmagasabb, hiszen 76,5 százalékuk immunizált, illetve 25 százalékuk már a harmadik oltás dózist is felvette. Az egészségügyi asszisztensek 46 százaléka van beoltva vagy nemrég átesett a fertőzésen, míg az egészségügyi kisegítő személyzet közel 40 százaléka van beoltva.

Emellett azon kórházi dolgozók, akik még kapcsolatba kerülnek a bennfekvő betegekkel, 43,5 százaléka van beoltva vagy esett át a fertőzésen. A sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház irodai, adminisztratív személyzete 45 százalékban igényelte a védőoltást vagy esett át a betegségen és szerzett természetes immunitást, mondta András Nagy Róbert.

Az igazgató úgy véli, az általa vezetett kórház alkalmazottainak oltottsága jónak mondható, hiszen Kovászna megye amúgy alacsony átoltottsági arányán fölül immunizált az egészségügyi intézmény személyzete.