A sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórházban 77 koronavírussal fertőzött és 3 fertőzés gyanús beteget ápolnak. A fertőzöttek köztük van két kisbaba is, egyikük, az eddigi legfiatalabb háromszéki fertőzött egy alig 16 napos csecsemő, számolt be szerdai sajtótájékoztatón András Nagy Róbert. A kórház menedzsere szerint a beutalt fertőzöttek 97 százaléka súlyos állapotban van és oxigénpótlásra szorul. A fertőzöttek többségét a Covid-19 fertőző osztályon ápolják, vannak betegek a Covid sebészeten és a tüdőgyógyászati osztályokon is. Legnagyobb gond viszont az, hogy a rendelkezésre álló 9 intenzív terápiás ágy mindegyike foglalt kritikus állapotú betegekkel.

András Nagy Róbert arra hívta fel a figyelmet, hogy vannak fertőzött gyerekek is, akik kórházi ellátásra szorulnak. A legkisebb alig 16 napos akinek édesanyja is koronavírussal fertőzött, őket egy helyen ápolják. Emellett kórházban fekszik egy alig három hónapos fertőzött csecsemő is, illetve egy másik 10 és 18 év közti kiskorú.

koronavírus fertőzött
Koronavírus fertőzöttet szállítanak a sepsiszentgyörgyi kórházba | Fotó: Kovács Zsolt

Az igazgató arról is beszámolt, hogy a sepsiszentgyörgyi kórházban kezelt 77 koronavírus fertőzöttből heten vannak beoltva. Azok közül akik megkapták már a vakcinát négyet a Covid fertőző osztályon és hármat az intenzív terápián kezelnek. András Nagy Róbert arról is tájékoztatott, hogy az elmúlt egy hét alatt a sepsiszentgyörgyi kórházban tíz koronavírussal fertőzött páciens hunyt el, életkoruk 34 és 81 év közötti.

András Nagy Róbert rámutatott: minden háromszéki kórházban ellátják a koronavírus fertőzötteket, így a sepsiszentgyörgyi kórházban fekvők mellett további 89 fertőzöttet kezelnek a kovásznai szívkórház fertőző osztályán, 18-at ápolnak a kézdivásárhelyi és 8-at a baróti kórházakban.