Kovászna megye az alacsony átoltottság ellenére még tartja magát az országos szinten legalacsonyabb fertőzöttségi mutatójával. Háromszéken kedden 2,54 ezrelékes a 14 napra számolt fertőzöttségi mutató, így a megye továbbra is sárga besorolású ám napról napra emelkedik a fertőzöttek száma.

A prefektúra keddi tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 223 PCR és 138 gyorstesztet végeztek és ezek során 95 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. Ugyancsak az elmúlt 24 órában két személy vesztette életét koronavírus fertőzéshez köthetően, mindkét elhunyt személy oltatlan volt. A kormányhivatal arra is rámutat, hogy a koronavírus járvány kitörése óta 360 háromszéki személy halálát okozta a kór és egyikük sem volt beoltva.

Kovászna megyében kedden 575 aktív fertőzöttet tartottak számon, legtöbben otthonukban lábadoznak. A háromszéki kórházakban összesen 62 koronavírus-fertőzöttnek elkülönített ágy van, ezekből 51 foglalt. A sepsiszentgyörgyi kórház intenzív osztályán hat ágy van kritikus állapotban lévő betegek számára és valamennyi foglalt.

Háromszéken a legtöbb fertőzöttet, szám szerint 298-at Sepsiszentgyörgyön tartják nyilván így a megyeszékhelyi fertőzöttségi mutató 4,67 ezrelék. Bodok községben a 20 fertőzött 7,73 ezrelékes incidenciát eredményezett. Kovászna városában a fertőzöttségi mutató meghaladta az 5 ezreléket, a fürdővárosban ugyanis 55 aktív fertőzött van. Ezek mellett 3 ezrelék fölött van a mutató Árkoson, Kőröspatakon, Illyefalván és Hídvégen.

A Kovászna megyei prefektúra naponta frissülő, hivatalos koronavírus tájékoztatója IDE kattintva olvasható!

Szerző: Sláger Rádió | Kovács Zsolt

A Sláger Rádióban az elmúlt öt évtized legnagyobb slágerei, napjaink válogatott dalai és a legfrissebb hírek hallhatóak.