Kovászna megyében jelenleg egyetlen koronavírus fertőzöttet tartanak nyilván Gelencén, és az elmúlt 24 órában nem jegyeztek újabb fertőzöttet, számolt be szerdán a háromszéki prefektúra. Kovászna megyében a 14 napban regisztrált új koronavírusos esetek 1000 lakosra levetített száma gyakorlatilag nulla. A hivatalosan számon tartott gelencei koronavírus fertőzött személyen kívül a többi 44 háromszéki közigazgatási egységben nincs megbetegedés.

András Nagy Róbert sepsiszentgyörgyi kórházigazgató | Fotó: Kovács Zsolt

Hosszú idő után a sepsiszentgyörgyi, megyei sürgősségi kórházban sem ápolnak koronavírus fertőzöttet, számolt be András Nagy Róbert. A kórházigazgató hozzátette: fertőzés gyanúval sincs beutalva beteg az egészségügyi intézménybe. Az elmúlt egy hét alatt egyetlen koronavírus fertőzéssel diagnosztizált beteg hagyta el gyógyultan a kórházat és ebben az időszakban nem jegyeztek halálesetet amely összeköthető lenne a Covid 19 fertőzéssel.

A Kovászna megyei prefektúra tájékoztatása szerint az oltáskampány kezdete óta július 7-ig összesen 71.776 dózis vakcinát használtak fel a háromszéki oltóközpontokban és 31.762 személy kapta meg az oltás második adagját is, illetve 3049 személyt a családorvosok immunizáltak az egydózisú oltással.