A kánikulai időjárás beálltával indul a sepsiszentgyörgyi strandszezon. Június 11-én, szombaton megnyitják a néhány éve élményfürdővé alakított városi strandot amely naponta 9 és 20 óra között tart nyitva szünet nélkül és a jegyárak a tavalyi szinten maradnak.

Az önkormányzat differenciált díjszabást állapított meg a helyiek és más településekről érkezők számára. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat tájékoztatása szerint a város lakói által igényelhető Sepsi Card kedvezménykártya birtokában a strandra 24 lejért lehet belépni, szemben a más településekről érkező látogatókkal vagy Sepsi Card-al még nem rendelkező sepsiszentgyörgyiekkel, akiknek 48 lejt kell alkalmanként fizetniük. A kedvezményes jegy a sepsiszentgyörgyi kiskorúaknak, a 60 évnél idősebb és a fogyatékkal élő személyeknek 10 lejbe, más településről érkezőknek pedig 20 lejbe kerül.

A strandszezonra 90 napos bérlet is váltható, ez 151 lejbe kerül a sepsiszentgyörgyieknek, 302 lej más településről érkezőknek, valamint 101 lejbe kerül a kedvezményes bérlet a kiskorúaknak, a 60 évnél idősebbeknek és a fogyatékkal élőknek, 202 lej pedig a nem helybéli lakosoknak. A bérletek a városi uszodában és a Sugás SPA-ban is felhasználhatók. A 16:00 óra után a helyi lakosok 15 lejes, a más településekről érkezők pedig 30 lejes áron válthatnak jegyet. A nagycsaládos kártyával rendelkező személyek továbbra is 75 százalékos kedvezményben részesülnek a teljes értékű jegy árából, sorolja a lehetőségeket a sepsiszentgyörgyi önkormányzat.

sepsiszentgyörgyi strand
Archív fotó: Kovács Zsolt

A Sepsi Card kedvezménykártya igénylésének feltétele az ideiglenes vagy állandó sepsiszentgyörgyi lakcím. Az igénylőlapot letölthetik a városháza oldaláról, majd kitöltve elküldhetik a secretariat@rekreativ.club címre. Mellékelni kell a személyi igazolvány vagy az érvényes diákigazolvány másolatát és a kérelmező fényképét. A kéréseket személyesen a Sepsi Arénában vagy polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodájában lehet letenni.

Amióta a sepsiszentgyörgyi strandot néhány éve élményfürdővé alakították – az úszómedence mellé kisebb medencéket, zubogókat, csúszdákat építettek – rendkívül népszerű lett a létesítmény nem csak Háromszékről hanem a szomszédos Hargita és Brassó megyékből is rendszeresen érkeztek strandolók. A sepsiszentgyörgyi strand 5 különböző méretű, fűtött, köztük egy olimpiai méretű medencével várja a látogatókat, a teraszon pedig ételeket és frissítőket vásárolhatnak a látogatók.