Mától egy hétig zárva tart a sepsiszentgyörgyi fedett uszoda. A város sport és szabadidős létesítményeit működtető SepsiRekreatív arról tájékoztat, hogy a fedett uszodában általános takarítás és fertőtlenítés zajlik ezért jövő hétfőig zárva tartanak.

Aki ezen a héten úszni szeretne, annak a szabadtéri strandot ajánlják, amely egész nyáron nyitva lesz. A SepsiRekreativ közlése szerint az érvényes uszodai bérletek érvényességét 7 nappal meghosszabbítják.

sepsiszentgyörgyi strand | Fotó: Antal Árpád Facebook oldala

Sepsiszentgyörgyön múlt hónap közepén nyitott meg a szabadtéri strand amely öt különböző méretű medencével, vízi-csúszdákkal rendelkezik és naponta 9 és 20 óra között fogadja a fürdőzni, úszni vágyókat. A strandra a standard belépőjegy 56 lejbe kerül, szemben a tavalyi 48 lejjel, de a sepsiszentgyörgyi lakosok az önkormányzattól igényelhető Sepsi Card birtokában kedvezményesebb áron strandolhatnak, mint a más településekről érkezők. Kedvezményt adnak a nagycsaládos kártyával rendelkezőknek, vagy életkortól függően és kevesebbet fizet, aki csak délután szeretne strandolni.

A városháza indoklása szerint a sepsiszentgyörgyiek a Sepsi Card birtokában 50%-os kedvezményt kapnak minden szabadidős és sportlétesítményben, mivel helyi adójukkal támogatják ezen létesítmények fenntartását. A Sepsi Cardot két éve vezették be, és kérésre kapják meg a sepsiszentgyörgyi polgárok. Az önkormányzati tulajdonban lévő strandot a Sepsi Rekreatív működteti, amelynek honlapján, webkamerán keresztül követhető a létesítmény. Részletek a sepsiszentgyörgyi strand és más szabadidős és sportlétesítmények programjáról és árakról a www.rekreativ.club oldalon találhatók.