A kormánypártok egyetértettek abban, hogy népszerűsítő kampányra van szükség és újabb érveket kell felsorakoztatni az oltás mellett, számolt be az eheti kormánykoalíciós ülésen elhangzottakról Kelemen Hunor. A miniszterelnök-helyettes csütörtöki, sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján megfogalmazta:a koronavírus elleni védettséget jobb vakcinával megszerezni, mint úgy hogy átesünk a betegségen ezért mindenkit arra biztatunk, hogy oltassa be magát, ez a megoldás arra, hogy visszatérhessünk a korábbi életünkhöz és újraindulhasson a gazdaság”.

Kelemen Hunor újságírói kérdésre válaszolva elmondta: szóba sem került, hogy fizetnének az oltakozóknak, hiszen nem pénzzel, hanem érvekkel és jó példákkal kell ösztönözni az embereket az oltakozásra. A miniszterelnök-helyettes arra kér mindenkit, hogy hallgassanak az orvosokra és bízzanak a tudományban.

A helyreállítási tervben nem csökkentek az oktatásra szánt összegek!

A kormánykoalícióban konszenzus van arról, hogy milyen célokat követ Románia és milyen beruházásokra van szükség az országos helyreállítási tervben, mutatott rá Kelemen Hunor. A miniszterelnök-helyettes szerint a sajtóban megjelent spekulációkkal ellentétben az országos helyreállítási tervben nem csökkentik az oktatásra szánt összegeket.

Kelemen Hunor szerint a Románia által az országos helyreállítási terv keretében felhasználható 29,2 milliárd euró 12,5 százalékát fordítják oktatásra, amennyiben ezt Brüsszel jóváhagyja. Az országos helyreállítási tervről egyébként jövő héten tárgyal Brüsszelben Florin Citu miniszterelnök és Cristian Ghinea európai projektekért felelős miniszter, mondta Kelemen Hunor, aki szerint a Románia rendelkezésére álló összeget hatékonyan és átláthatóan kell elkölteni, mert hosszú távra meghatározhatja az ország sorsát.