Sepsiszentgyörgyön hivatalosan is sárga forgatókönyv lépett érvénybe, így keddtől nyithatnak az éttermek belső terei, az előadótermek és a mozi is. Az önkormányzat tájékoztatása szerint az ezer főre eső koronavírusos megbetegedések száma 3 ezrelék alá csökkent Sepsiszentgyörgyön, így keddtől hivatalosan is sárga forgatókönyv lép érvénybe.

Az éttermek belső terei 30 százalékos működési kapacitással fogadhatnak vendégeket, ugyanakkor a Művész Moziba indulhatnak a filmvetítések és az előadótermekben is újra fogadhatnak látogatókat szintén csökkentett kapacitással.

Sepsiszentgyörgyi városháza és főtér
Sepsiszentgyörgyi városháza és főtér | Fotó: Kovács Zsolt

Az elmúlt időszakban folyamatosan csökkent a megbetegedések száma Sepsiszentgyörgyön, így hétfőn, május 3-án az ezer főre eső koronavírusos esetek száma 2,36, ez március óta a legalacsonyabb mutató. Az önkormányzat arra figyelmeztet, hogy továbbra is fontos betartani a kötelező egészségügyi intézkedéseket, hogy még inkább csökkenjen az esetek száma, így a védőmaszk viselését, a fizikai távolság betartását más személyektől, a kezek folyamatos fertőtlenítését.

Akik szeretnék beoltatni magukat, megtehetik a sepsiszentgyörgyi oltóközpontokban, az oltásra az alábbi linken lehet regisztrálni: https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/. Sepsiszentgyörgyön a három oltóközpontban, ahol Pfizer és Moderna által gyártott vakcinával oltanak, jelenleg több mint 1800 szabad hely van.